Modul 1 predstavlja koncept cirkularne ekonomije, načela održivog poslovanja i primjere iz stvarnog svijeta. Ovaj modul potiče razumijevanje praksi održivosti i nudi uvid u ulogu poduzeća u stvaranju ekološki i društveno odgovornije budućnosti. Predstavlja koncept cirkularne ekonomije, načela održivog poslovanja i primjere iz stvarnog svijeta. Ovaj modul potiče razumijevanje praksi održivosti i nudi uvid u ulogu poduzeća u stvaranju ekološki i društveno odgovornije budućnosti.

Modul "SMART metodologija" oprema oprema učenike bitnim vještinama za učinkovitu provedbu praksi cirkularne ekonomije. Istražite kako pametna metodologija, donošenje odluka temeljeno na podacima i savjetodavne uloge igraju ključnu ulogu u stvaranju održivih poslovnih modela.

Ovaj modul bavi se razvojem bitnih "pametnih vještina" za cirkularnu ekonomiju. Naglašava važnost kompetencija poput kritičkog mišljenja, kreativnosti, komunikacije i suradnje u promicanju cirkularnih praksi. Polaznici ne samo da će razumjeti ove vještine, već će imati i priliku poboljšati ih i primijeniti ih na scenarije iz stvarnog svijeta, što će ih u konačnici pripremiti za poticanje održivosti i inovacija u cirkularnoj ekonomiji.

"Digitalni alati" istražuju ključnu ulogu digitalnih tehnologija u unapređenju praksi cirkularne ekonomije. Udubljuju se u razne digitalne alate, uključujući IoT, analitiku podataka, blockchain i još mnogo toga, prikazujući primjere njihove uspješne implementacije iz stvarnog svijeta. Sudionici će naučiti procijeniti prednosti, izazove i razmatranja povezana s korištenjem digitalnih alata za inicijative cirkularne ekonomije te razviti strategije za njihovu integraciju u svoje napore za održivost.

Ovaj modul služi kao ključna kontrolna točka na vašem putu učenja o cirkularnoj ekonomiji. U ovom modulu procijenit ćete svoje razumijevanje ključnih koncepata, razmisliti o svom napretku i pripremiti se za završni modul, gdje ćete naučiti kako učinkovito primijeniti cirkularna načela.

Modul 6, pod nazivom "Učini to!", vodi učenike kroz praktične korake za implementaciju praksi cirkularne ekonomije. Pokriva razumijevanje okvira politika, procjenu trenutnih razina cirkularnosti, postavljanje mjerljivih pokazatelja uspjeha, prevladavanje izazova i naglašavanje angažmana dionika. Ključni fokus modula je na poduzimanju radnji i razvoju Plana transformacije cirkularne ekonomije za fiktivnu poljoprivrednu zadrugu.